Asbest dak vervangen? Uw stal, schuur of loods asbestvrij!

Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van asbest daken vanaf 250m2

Wanneer het aankomt op de veiligheid van uw stal, schuur of loods, speelt het dak een cruciale rol. Vooral als het gaat om daken met asbest. Het vervangen van een asbest dak is niet alleen essentieel voor de veiligheid van uw gezin en dieren, maar het is ook een wettelijke vereiste. Laten we de diepte in duiken.

Waarom een asbest dak vervangen?

Asbest, hoewel vroeger veel gebruikt vanwege zijn vuurvaste eigenschappen en duurzaamheid, is nu bekend als een ernstige gezondheidsrisico. Kleine asbestvezels kunnen vrijkomen en worden ingeademd, wat kan leiden tot ernstige longaandoeningen. Bovendien heeft de overheid wetten ingevoerd die het gebruik van asbest verbieden, waardoor het verwijderen van asbestdaken niet alleen een gezonde keuze is, maar ook een wettelijke verplichting.

Hoe herkent u asbest in daken?

Het identificeren van asbest kan een uitdaging zijn voor de ongetrainde blik. Asbest daken, vooral de populaire asbest golfplaten en asbest leien, hebben een grijzige kleur en een korrelige textuur. Maar vertrouw niet puur op het oog. Een professionele asbestinventarisatie is essentieel. Hierbij wordt een monster van het materiaal genomen en in een laboratorium geanalyseerd om de aanwezigheid van asbest te bevestigen.

Het proces van het vervangen van een asbest dak

Asbestinventarisatie Voordat het verwijderingsproces begint, is het cruciaal om te bepalen waar en hoeveel asbest aanwezig is. Dit zorgt voor een gerichte en veilige aanpak. Asbest verwijderen Het verwijderen van asbest is geen doe-het-zelf taak. Het vereist specialistische kennis en uitrusting. Alleen gecertificeerde bedrijven mogen asbest verwijderen, waarbij strikte veiligheidsprotocollen worden gevolgd. Plaatsen van een nieuw dak Nadat het asbestdak is verwijderd, kunt u kiezen voor diverse soorten dakbedekking. Van moderne dakpannen tot duurzame groene daken, afhankelijk van het type dak (plat of schuin) en uw voorkeuren.

Kosten van asbest dak vervanging

De kosten voor het vervangen van een asbest dak zijn afhankelijk van meerdere factoren: de grootte van het dak, het type dakbedekking dat u kiest en de complexiteit van het werk. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €X en €X per m2, inclusief het verwijderen van asbest en het plaatsen van een nieuw dak. Voor een gedetailleerd kostenoverzicht raden we aan om een offerte aan te vragen.

Conclusie

Het vervangen van uw asbest dak is een investering in veiligheid, gezondheid en gemoedsrust. Terwijl de initiële kosten ontmoedigend kunnen lijken, zijn de langetermijnvoordelen onbetaalbaar. Met een nieuw, asbestvrij dak boven uw hoofd kunt u erop vertrouwen dat uw stal, schuur of loods een veilige plek is voor jaren. FAQ
 • Hoe lang duurt het om een asbest dak te vervangen? Dit varieert afhankelijk van de grootte en complexiteit, maar gemiddeld neemt het proces 1-3 dagen in beslag.
 • Is het mogelijk om asbest zelf te verwijderen? Nee, vanwege gezondheids- en veiligheidsredenen moet dit door gecertificeerde professionals worden gedaan.
 • Wat gebeurt er met het verwijderde asbest? Gecertificeerde bedrijven zorgen voor veilige afvoer en storten van asbest volgens de wettelijke richtlijnen.
 • Neem vandaag nog actie en vraag een offerte aan op onze website voor het vervangen van uw asbest dak. Uw gezondheid en veiligheid zijn het waard.

  Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen?

  • privacy Wij respecteren uw privacy en doen niet aan spam!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Muko Montage is een begrip in Asbestsanering

  Het is algemeen bekend dat asbest slecht is voor uw gezondheid. Asbestsanering mag alleen door gecertificeerde bedrijven worden gedaan. Muko Montage is al jaren een begrip als het gaat om asbestsanering. In 2 dagen hebben wij een compleet nieuw dak geplaatst. Eventueel inclusief zonnepanelen!

  Wilt u uw stal, loods of bedrijfshal (minimum oppervlak 250 m²) voorzien van een dak zonder asbest? Vraag dan vandaag nog een offerte aan. Uiteraard kunt u ook meer informatie aanvragen.

  Wat kunt u van ons verwachten?

  Wij zorgen voor de sloopvergunning

  Om te mogen slopen heeft u een sloopvergunning nodig. Muko Montage neemt deze zorg uit handen door dit voor u te regelen. Het voordeel voor u is dat alles goed is geregeld.

  Snel, veilig en milieuvriendelijk

  Wij hebben jarenlange ervaring in asbestsanering. De asbest wordt veilig, vakkundig en milieuvriendelijk uitgevoerd. Dit alles volgens de Nederlandse wetgeving.

  Binnen 2 dagen een compleet nieuw dak

  In 2 dagen heeft u weer een compleet nieuw dak. De eerste dag zal het asbest worden verwijderd en op dag 2 zullen wij de nieuwe beplating bevestigen.

  Wij stellen de inventarisatierapporten op

  Uit het asbestinventarisatierapport blijkt op welke plekken in het gebouw asbesthoudende materialen zitten. In de rapportage moeten alle materialen en relevante informatie staan.

  Complete renovatie mogelijk

  Naast het verwijderen van asbest kunt u bij Muko Montage ook uw gehele stal en/of loods laten renoveren. Het zal er weer zo goed als nieuw uitzien.

  (On)geïsoleerde panelen en/of vezelcement golfplaten

  Muko Montage heeft diverse soorten beplating om uw nieuwe dak mee te dekken. U kunt uw dak bijvoorbeeld bedekken met geïsoleerde of ongeïsoleerde beplating.

  Benieuwd naar onze professionele werkwijze?

  Vrijblijvend een offerte of meer informatie?

  Na kennismaking zullen wij uw wensen omzetten in een plan van aanpak. Nadat alles goed is doorgesproken wordt de offerte opgemaakt.

  Na uw instemming en goedkeuring zullen wij het juiste moment inplannen voor het verwijderen van de asbest en het plaatsen van het nieuwe dak.

  Wij zijn ook gespecialiseerd in zonnepanelen. U kunt er dus voor kiezen deze direct te laten monteren.

  Onze ervaren monteurs werken voor een goed en duurzaam resultaat!

  • privacy Wij respecteren uw privacy en doen niet aan spam!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  2023 © Muko Montage | Asbestverwijder Specialist | Meulunterseweg 89, Lunteren | T: 0318-701719 | E: info@asbestverwijderspecialist.nl